AKTIVITETSKATALOG

I løbet af ugen vil der være et væld af tilbud. Vi vil næsten dagligt tilbyde aktiviteter i de to temaområder landsbyen og indianer samt et stort udvalg af enkeltaktiviteter.

Derudover afholdes nogle fællesaktiviteter fordelt over hele ugen, som et tilbud til alle. Nogle af disse fællesaktiviteter er dog målrettet mod bestemte aldersgrupper. Se fællesaktiviteter her.

Vi gør opmærksom på, at næsten alle enkeltaktiviteter har et minimums antal, og nogle også et maksimums antal for deltagere. Derudover vil nogle af enkeltaktiviteterne være aldersopdelte for at tilgodese de enkelte aldersgrupper bedst muligt.

Tilmelding til alle aktiviteter sker på ledermødet dagen i forvejen. Der er mulighed for at tilmelde sig både patruljevis eller enkeltvis, systemet er meget fleksibelt. Det er således ikke nødvendigt at lægge sig fast på enkelte aktiviteter hjemmefra. Afhængig af antal tilmeldte vil ikke alle enkeltaktiviteter blive tilbudt i hver aktivitetsperioder.

Den følgende liste er vejledende, da vi til stadighed udvider og forbedrer vores tilbud. Der vil i begrænset omfang kunne forekomme ændringer af programmet.

Teamet arrangerer og gennemfører centrets aktiviteter, men vi forudsætter, at der følger en ansvarlig leder med spejderne på hver aktivitet.

 

LANDSBYEN

Oplev hvordan det var at leve i en landsby i slutningen af det 18. århundrede. Landsbyen består af forskellige aktiviteter, der er naturligt hjemmehørende i en landsby i en tid, hvor dine tipoldeforældre var børn. I landsbyen lever de gamle traditioner videre, og du vil kunne finde følgende håndværk:

Båndmager: Udfold dine kreative evner ved at flette, slendre og knytte bånd til mange formål.

Uldkræmmer: Her arbejdes med uld. Der kartes og filtes.

Bager: Vi bager brød i gammeldags ovn, kærner smør og laver forskellige oste.

Smykkemager: Udfold dig kreativt og lav små smykker i fedtsten.

Rebslager: Slå dit eget reb, lær kunsten at splejse og slå knob og stik.

Kærtemager: Her er der mulighed for at dyppe egne stearinlys.

Man kan her frit bevæge sig rundt mellem de enkelte aktiviteter i løbet af perioden.

 

INDIANER

Kom og mød nogle indianere i vores hyggelige indianerlejr. Dyk ned i en ukendt kultur og udforsk nogle af dine indianerfærdigheder.

Bueskydning: Byg din egen bue og pil og gå på bisonjagt på prærien.

Smykker: Lav dine egne indianersmykker, få lidt krigsbemaling i ansigtet eller få dig en traditionel tatovering.

Drømmefanger: Lav din egen drømmefanger og slip for mareridt i fremtiden.

Indianerbageri: Vi bager indianerbrød på bål efter en hemmelig indianeropskrift.

Drømmerejse: Kom ud på en mystisk drømmerejse og afprøv ældgamle ritualer i vores store tipi.

Man kan her frit bevæge sig rundt mellem de enkelte aktiviteter i løbet af perioden.

 

ENKELTAKTIVITETER

KLATRING
Brug nogle fornøjelige timer på Tydals klatrevæg. Er du til klatring eller prusik-klatring? Hvad enten du har prøvet det før eller det er første gang, skal vi nok finde noget der er udfordrende for netop dig!

 

RISBÅD
Byg din egen risbåd med en presenning og granris. Derefter tager vi på en tur ned ad Treneåen.

 

TEAM BUILDING
Løs udfordrende og anderledes opgaver, der kun kan klares i fællesskab. Aktiviteten er en god blanding af aktive, sjove og lærerige elementer, der styrker patruljens samarbejde og sammenhold, der også kan bruges når de kommer hjem.

 

GAMMEL SPEJD
Få oplevelsen af at være spejder i 1930erne, og vær på en lejrplads, der ser helt anderledes ud end din egen.

 

ORIENTERING
GPS baseret O-løb med twist i forskellige sværhedsgrader. En lidt anderledes skattejagt med udfordringer og masser af sjov undervejs.

 

SVEDEHYTTE
For de ældste spejdere kan vi tilbyde at bygge en svedehytte og deltage i en rigtig svedehytteceremoni.

 

STORPIONERING
Hvis du er kommet ud over den alder, hvor man bygger tørrestativ eller signaltårn, så skal du klart melde dig til denne aktivitet.
Tydal har ideer og materialer til (næsten) alt lige fra Storm-P teltvækningsmaskine til svævebane. Denne aktivitet står I selv for, men vi har ideerne og materialerne.

 

BUSH-CRAFT
Oplev stemningen i vores skovmands-camp udenfor lejrpladsernes trygge rammer og lær noget om hvordan vi som spejder kan indgå et gavnligt samarbejde med natur og skov.

 

KANO-GPS
Kom ud på et sjovt og lidt anderledes GPS-o-løb på Trene-åen. Lær at manøvrere en kano i hård strømning og løs kreative gåder, uden at blive alt for våd.

 

SETTLERS
Spil brætspilklassikeren “Settlers” i en lidt større version og udfordr dine nye spejdervenner fra andre grupper.

 

ANDRE AKTIVITETSMULIGHEDER

UDFLUGTER
Det vil være muligt at foretage udflugter på egen hånd for at se og opleve noget af Sydslesvig’s forskelligartede natur og kulturelle liv. Tydal’s bestyrer hjælper gerne med turforslag, busbestilling, etc.

KANO
Der er mulighed for at leje kanoer på stedet. Dette foregår dog udenfor centerlejrens regi. Hvis I er interesseret kontakt da Tydal i god tid.

Aktivitetskatalogen er vejledende, da vi til stadighed udvider og forbedrer vores tilbud.
Der vil i begrænset omfang kunne forekomme ændringer af programmet.